3000 spämm-kommentaari aastas

Eelmise aasta 4. augustil kirjutasin ma, et mu blogisse on proovitud postitatada 900 spammikommentaari: Ründav spammimonster. Nüüd, kui natuke üle aasta on möödas, on Akismet'i poolt kinnipüütud rämpskommentaaride arv on 3980 (28.09.2007 kell 7:47 seisuga). See tähendab, et olen aasta jooksul saanud umbes 3000 spämmikommentaari. Paar tükki neist on Akismet'i võrgust ka läbi lipsanud, aga need on selle eest modereeritavate kommentaaride listi läinud, mitte kohe blogis avaldunud.

Peale Akismet'i ma oma blogis ühtegi muud vahendit spämmivastaseks võitluseks ei kasuta. Sellest, kuidas sa Akismet'i oma blogile paigaldada saad, võid lugeda siit: Võitlus kommentaarispammiga - mina juhin. Kindlasti aitab kaasa ka see, et ma panen postitusel kommentaarid kinni 50 päeva peale avaldamist või peale viimast kommentaari, kumb iganes neist on hilisem. Kuidas niisugust asja teha, võid samuti lugeda eelmiselt lingilt.

CAPTCHA

Sildid: #, #, #, #, #, #
2 comments on “3000 spämm-kommentaari aastas
  1. Priit ütleb:

    Ma piinan kasutajaid kapsaga. Kes arvutada ei oska see kommi ei saa :)

  2. Aarne ütleb:

    Akismet on kasutajale mugavam, st kasutaja ei saa arugi, et mingi spammitõrje tegutseb. Kogu kasutuse ajal on üks (1) päriskommentaar kah spammiks liigitatud.
    Praeguse seisuga on Akismet juba 4002 rämpsu kinni pidanud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*